definicija trbuha

Trbuh je dio ljudskog tijela koji je postavljen između grudnog koša i zdjelice i koji je kao posljedica tog mjesta spremnik najvažnijih organa probavnog sustava i genitourinarnog sustava. Vrijedno je spomenuti da je trbuh u narodu poznat kao trbuh ili trbuh.

Jednjak, želudac, tanka i debela crijeva, gušterača, žučni mjehur, slezena i dio mokraćnog sustava oni su glavni trbušni organi.

Ovaj je dio ljudskog tijela onaj koji je vrlo usko povezan s pitanjem masnoće ili mršavosti ljudi, jer se upravo on širi kad smo debeli i onaj koji postaje ravan, ravan kad smo mršavi.

Kad osoba pati od pretilosti ili prelazi svoju normalnu težinu, uobičajeno je da se masnoća koncentrira upravo u području trbuha. U međuvremenu, da biste smanjili nakupljene masnoće na tom području, idealno je savjetovati se sa stručnjakom koji će vas voditi prema najboljem liječenju za mršavljenje. Zdrava prehrana s malo masnoće i tjelesne vježbe, posebno takozvani trbušnjaci, obično se preporučuju onima koji vole ravan trbuh.

S druge strane, trbuh se prirodno širi u slučaju žena u trudnoći.

Postoje neke patologije i stanja koja obično utječu na trbuh. S jedne strane, upaljeni trbuh, što je tipičan poremećaj čiji je rezultat povećanje trbušnog kapaciteta zbog sljedećih čimbenika: predmenstrualni sindrom u slučaju žena, masnoća, trudnoća, unos zraka.

S druge strane, akutni je trbuh intraabdominalna patologija koja uzrokuje veliku nelagodu kod pacijenta i ako se ne liječi u skladu s tim, može dovesti do ozbiljnih komplikacija, pa čak može zahtijevati i kiruršku intervenciju.

S druge strane, u slučaju člankonožaca, beskičmenjaka sa vanjskim kosturom i zglobnim dodacima, trbuh predstavlja stražnji dio njihovih tijela, onaj koji se nastavlja na prsni koš. Dakle, kako je tijelo tih bića podijeljeno na tagme ili regije, mogli bismo reći da je trbuh konačna tagma člankonožaca.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found