definicija sendviča

Sendvič je poznat kao jedna od najtipičnijih, najpristupačnijih i najraznovrsnijih namirnica našeg doba. Kada govorimo o sendviču, mislimo na jelo koje se pravi umetanjem dvije kriške kruha s puno sastojaka i proizvoda koji, pri odabiru, mogu biti uistinu beskonačni. Sendvič se, za razliku od ostalih karakterističnih jela našeg doba, zbog svoje praktičnosti može jesti rukama ili bez pribora za jelo.

Gotovo je nemoguće utvrditi rođenje sendviča, budući da je čovjek, otkad je kuhao kruh, to učinio prateći ga s nekom drugom vrstom proizvoda (meso, povrće, mahunarke itd.). Međutim, sendvič će u dvadesetom stoljeću postati jedna od najpoželjnijih i najtraženijih namirnica ljudi širom svijeta, bez obzira na zemljopisne granice, kulture ili sastojke.

Za izradu sendviča u osnovi su vam potrebne dvije stvari: s jedne strane dobar kruh (koji može biti bilo koje vrste, mrvice ili veličine), a s druge mašta. To je tako jer je popis sastojaka koji su dodani u sendvič gotovo nepregledan, uz činjenicu da svatko može sagraditi svoj omiljeni sendvič s onim sastojcima koji mu se najviše sviđaju. Obično sendviči sadrže dio sira, malo mesa (ili ne u slučaju vegetarijanaca), određeno povrće (po mogućnosti salatu i rajčicu) i, na kraju, malo začina koji ga čini ukusnijim i održava vlažnim u slojevima kruha.

Trenutno postoje mnogi lanci brze hrane koji su gotovo isključivo posvećeni izradi sendviča, bilo da se temelje na hamburgerima, kobasicama ili kombinaciji različitih sastojaka. Uz pizzu i poneku prženu hranu, sendvič je jedan od najjasnijih predstavnika našeg vremena, a slasni okus, nepregledna mogućnost izbora i praktičnost njegove konzumacije čine ga nesumnjivo traženim i željenim proizvodom.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found