definicija sfere

Riječ sfera ima nekoliko referenci na našem jeziku.

Na Geometrija, označava onu geometrijsko tijelo koje je omeđeno zakrivljenom i zatvorenom površinom, u kojoj su njegove točke jednako udaljene od unutarnje površine poznate kao središte.

Kako je riječ o krutini revolucije, kugla se može nacrtati, izgraditi okretanjem polukružne površine oko njenog promjera.

Treba napomenuti da su u našem današnjem jeziku ljudi uobičajeni pozivati ​​se na sferu putem ovih izraza: globus, krug, lopta, lopta i balon.

S druge strane, u polje urarstva, ispada da je riječ sfera u upotrebi budući da to imenuje kružna površina na kojoj će se okretati kazaljke sata.

Ta se riječ također koristi na zahtjev socijalne sfere da bi se objasnio klasa ili stanje koje predstavlja pojedinac. Dakle, kada osoba pripada nižoj klasi društva, jer nema potrebne ekonomske resurse, to će se tada reći odgovara nižim sferama društva U pitanje, s druge strane, kada je osoba zbog svoje zapažene ekonomske moći sastavni dio više klase, može se također izraziti da dio visokih mjesta.

Još jedna upotreba koja predstavlja pojam u našem svakodnevnom jeziku omogućuje to označavanje područje kojem odgovara prisustvovanje određenim pitanjima jer su ona u njegovoj nadležnosti. Od sljedećeg mjeseca ovo pitanje više neće pripadati našoj sferi, već se mora riješiti na području ljudskih resursa.

Sa svoje strane, koncept sfera utjecaja, koji se koristi u političko polje, označava to područje u kojem država ima neizravnu vlast na svim razinama zemlje, socijalnoj, političkoj, ekonomskoj i kulturnoj, između ostalih.

I još jedan od vrlo popularnih koncepata koji obično koristimo je nebeska sfera imenovati planet na kojem živimo: zemlja. Ova je upotreba precizno povezana s kružnim oblikom zemlje.