definicija polisemije

Po nalogu Gramatika, polisemija je mnoštvo značenja određene riječi ili bilo kojeg drugog jezičnog znaka. Isto tako, izraz polisemija koristi se za označavanje mnoštvo značenja koje predstavljaju poruku izvan znakova koji je čine.

Podrijetlo polisemije može biti iz različitih razloga ... U figurativnom jeziku uobičajeno je da polisemija nastaje kao posljedica metafore i metonimije, takav je slučaj ruke pauka i od noge stola; On također tehnički jezik ili specijalizacija dati određena značenja nekim riječima, kao što je slučaj sa miš imenovati miša.

Ostali uobičajeni razlozi za polisemiju su također strani utjecaj u nekim jezicima i promjene primjene, na primjer, riječ dugme Posebno se koristio za pozivanje na one elemente odjeće koji su se koristili za njihovo zatvaranje ili uključivanje, međutim, utjecaji i promjene učinili su da također počne pozivati ​​tipke na one dijelove koji donose neke električne uređaje, kao što je slučaj radija ili televizije te da kad su potlačeni dopuštaju njegov rad ili promjenu nekih njegovih funkcija.

Na primjer, riječ Banka To je polisemična riječ, budući da se istovremeno odnosi na različita pitanja, s jedne strane naziva se klupa do sjedišta jednog, dva, tri ili više tijela u kojima ljudi sjede, a s druge strane klupa, također se zove financijski subjekt koji je posvećen privlačenju resursa, bilo u obliku depozita ili pozajmljivanjem novca.

U riječi se nalazi još jedan slučaj polisemije pismoS jedne strane, može biti da se spis, općenito zatvoren, koji se šalje određenoj osobi radi priopćavanja određene situacije ili vijesti. A s druge strane, karta je svaka od karata u špilu karata.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found