definicija komercijalnog bankarstva

Klupa je izraz koji se koristi u područje financija i poslovanja imenovati, s jedne strane, skup ekonomskih akcija čija je misija obavljanje komercijalnih aktivnosti, a s druge strane riječ se koristi i za označavanje, na širok i općenit način, skup banaka i bankara koji se bave financijskim aktivnostima.

U međuvremenu, Komercijalna banka je koncept koji označava ta financijska institucija koja djeluje kao posrednik kada je u pitanju ponuda i potražnja financijskih sredstava.

Valja napomenuti da komercijalno bankarstvo nudi razne usluge, kao i pasivne i aktivne operacije, koje su propisane i regulirane posebnim propisima na snazi ​​u odgovarajućoj državi.

Između ostalih aktivnosti, poslovna banka može dopustiti ulazak u svoju blagajnu štednje dostupne fizičkim licima, kao i štednje dostupne pravnim osobama ili tvrtkama, te ih smjestiti na čekovne račune, štedionice, fiksne uvjete, ovisno o dogovoru potrebama dotični kupac. A s druge strane, komercijalno bankarstvo također se ističe kada je riječ o odobravanju zajmova i kredita onima koji se obraćaju banci da bi njima upravljali, jer žele potaknuti posao, kupiti dom, među ostalim alternativama koje pokreću ovaj zahtjev.

Vrijedno je spomenuti da se prijem novca smatra pasivnom operacijom, dok se isporuka aktivnih zajmova.

No, djelatnost ovih banaka nije ograničena samo na gore navedene aktivnosti, već provode i druge radnje kao što su razmjenjivati ​​strane valute, ubirati poreze i usluge i iznajmljivati ​​sefove.

Djelovanje komercijalnog bankarstva usko kontrolira Centralna banka odgovarajuće države, a u svakoj naciji također postoji određeno zakonodavstvo koje propisuje kakvo ponašanje treba biti.

Na pločniku ispred poslovne banke je investicijsko bankarstvo , koja je institucija koja svojim klijentima pomaže u operacijama koje se odvijaju na tržištu kapitala.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found