definicija rotisserie

Pojam koji nas se tiče predstavlja raznolik pravopis, rotisserie, rotisserie, rotisserie ili rostisseria. Što se tiče etimološkog podrijetla, ono ima dva moguća podrijetla: od talijanske rosticcerije ili francuske rotisserie. Bez obzira na podrijetlo i pravopis, rotisserie je ustanova u kojoj se pripremaju pripremljena jela da ih kupci pokupe i potom konzumiraju kod kuće bez potrebe za bilo kakvom pripremom.

Ova se denominacija koristi u nekim zemljama Latinske Amerike, poput Meksika, Hondurasa ili El Salvadora. U Španjolskoj se objekti s ovim karakteristikama nazivaju pripremljenim jelima, ali posljednjih godina pojam pripremljene hrane zamjenjuje se konceptom rostissería.

Pečena piletina glavna je hrana u rotisseriesu

Najčešća hrana u rotisseriju je pečeno meso, koje se kuha rotirajućim sustavom koji meso polako kuha kroz izvor suhe topline. U tom smislu pečenje nije potpuno isto što i pečenje. Dakle, za pečenje mesa koristi se vrući zrak i to se radi u pećnici, dok se za pečenje piletine ili govedine upotrebljava viša temperatura i uz upotrebu rotisseriea.

U većini rotisseriesa zvjezdano jelo je pečena piletina, a kao dopuna postoje dijelovi riže, krumpira ili graha, kao i umaci i začini za aromu piletine.

Poslastičarnica

S komercijalne točke gledišta, rotisseriesu nisu potrebni veliki prostori, već mali objekt. Zbog svog položaja moguće je povratiti komercijalno područje s velikim prilivom javnosti. Obično ove ustanove imaju pristupačne cijene i usmjerene su na vrlo raznoliku publiku. Rotisseries ponekad uključuju uslugu kućne dostave. Temeljni element je mesna rotisserie ili rotisserie, a s druge strane, znati pripremiti piletinu ili meso na atraktivan način za ukus klijentele.

Kao kulinarski prijedlog, rotisserie ima jedinstvenost: omogućuje klijentu da ne mora kuhati i jesti jelo u udobnosti vlastitog doma. Dakle, ponuda roštilja može biti privlačna ljudima koji nemaju vremena za kuhanje ili ne vole kuhati, onima koji moraju jesti na radnom mjestu ili u onim situacijama koje žele organizirati obiteljsku proslavu ili među prijateljima u kući .

Foto: iStock - Gilaxia


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found