definicija akvarela

Na zahtjev plastika, akvarel je ime s kojim a tehnika koju karakterizira uporaba boja otopljenih u vodi.

Slikovita tehnika koja se sastoji od upotrebe boje otopljene u vodi

Treba imati na umu da se boje koje se koriste u razrjeđivanju u vodi ispadaju uglavnom prozirne, što je najizrazitija karakteristika ovog umjetničkog postupka.

Iako su toliko prozirni, moguće je vidjeti bijelu pozadinu u kojoj su zarobljeni, što također na kraju djeluje u sceni kao još jedan sličan tonalitet.

Kako je tehnika

Tehnika akvarela uključuje primjenu poluprozirnih slojeva koji se nalažu radi postizanja tamnijih boja, odnosno slika se od svijetle do tamne, ne bojeći bijelu boju, a bijelu boju papira ostavlja za tu boju.

Postoji nekoliko tehnika slikanja akvarelima, a jedna od struja je uporaba mokrog papira, koji se naziva mokri akvarel.

Sastoji se od vlaženja papira koji će se koristiti za bojanje, a zatim se četkica nanosi bojom, a potezi kista daju se u vodoravnom smjeru, nježno i naginjanje papira tako da boja teče i postigne efekt gradijenta.

Nakon što se prvi sloj osuši, mogu se nanositi drugi potezi četkom.

Važno je napomenuti onima koji slijede ovu tehniku ​​da je važno da se papir dobro osuši prije ponovnog nanošenja boje jer će se u suprotnom boje pomiješati, usput rečeno neželjeni rezultat.

A druga raširena tehnika je korištenje suhog papira, koji je poznat kao suhi akvarel i čija je glavna razlika u tome što je papir na kojem radite suh.

Također možete kombinirati obje tehnike.

S druge strane, prekrivači u boji daju veliku vrijednost vašoj kreaciji, međutim, pri prekrivanju treba najprije primijeniti najtopliju boju.

Ako postupimo obrnuto, primjenom hladne boje postići ćemo drugačiji rezultat, budući da hladna boja na kraju zasjenjuje toplu i čini je prljavom.

Van Gogh, umjetnik akvarela

Nizozemski slikar Vincent Willem van Gogh nesumnjivo je jedna od najistaknutijih referenci u akvarelu.

Ovaj umjetnik iz 19. stoljeća bio je amblem postimpresionizma i ostavio je izvanredno naslijeđe akvarela.

Sastav akvarela i povijest

Vodene boje sastoje se od grupiranih pigmenata, bilo iz med ili arapska guma.

Arapska guma sastoji se od bio molekula iz smole stabla poznate kao Acacia Seyal i Acacia Senegal, te da je rezultat prirodnog procesa zacjeljivanja koji se u njima odvija i koji ima misiju zatvaranja rana i na taj način izbjegavanja ulaska klica.

Smola ima jantarnu boju i može se sakupljati kad se osuši.

To je drevna tvar koju su Egipćani koristili za pripremu kozmetičkih proizvoda i parfema te u svom poznatom postupku mumificiranja.

Primjena akvarela u slojevima izuzetno je česta kako bi se dobio sjaj.

Na jednom od mjesta na svijetu gdje je akvarel postao hiper popularna tehnika je Japan, tinta akvarel poznat kao Sumi-e.

Uporaba tehnike također je tisućljetna jer se pojavila otprilike godine 100. pr, u vrijeme pojave rada.

Njegov neposredni prethodnik je cool, koji koristi pigmente s vodom na žbuci, vjerni je eksponent ove freske naslikane u Sikstinskoj kapeli.

Na Europa, akvarel je prvi put upotrijebio Talijanski slikar Raffaello Santi.

S druge strane, da ono umjetničko djelo koje je izrađeno ili na papiru ili kartonu i koje predstavlja gore spomenute karakteristike, naziva se akvarelom.

I na boje korištene za izvođenje tehnike akvarela, isto tako, pozvani su kroz riječ koja nas zaokuplja.