definicija audiovizualnih medija

Zovemo kao audiovizualni mediji Njima masovni mediji koji apeliraju na upotrebu osjetila vida i sluha za prenošenje svojih poruka. Odnosno, audiovizualni mediji kombinirati slike i zvuk , i u slučaju, primatelj može vidjeti i čuti dotičnu poruku. Među najistaknutijim audiovizualnim medijima su televizija, kino i internet, koji se pridružio kategoriji posljednjih desetljeća.

Treba napomenuti da su mediji oni instrumenti iz kojih se može odrediti postupak komunikacije.

Nesumnjivo je da je uključivanje zvuka u kino 1920. godine označilo početak ove kombinacije. Kao što znamo, do tog trenutka slike je bilo moguće vidjeti samo kroz sedmu umjetnost, u narodu poznatu kao nijemo kino, koju glumci poput Charles Chaplin tako popularan. Do tada je najviše učinjeno u tom smislu predstavljanje orkestara uživo koji su nijemi film uglazbili i tako mu dali zvuk.

U međuvremenu, ova dva svemira koja su se ujedinila, slika i zvuk, donijet će mnoštvo noviteta i također novih koncepata. Na primjer, radnja integriranja zvuka sa slikom naziva se kao montažu.

I zvuk i slika mogu se snimiti na različite medije, poput trake, DVD-a, CD-a, između ostalog, koji im omogućuju istovremeno pohranjivanje.

Kad se slika i zvuk spoje, stvorit će se izvorna osjetilna stvarnost koja će pokrenuti razne eksperimente kao što su: komplementarnost (budući da svaka pridonosi svojoj jedinstvenosti), sklad (prateća slika odgovarat će svakom zvuku) i pojačanje (jer značenja koja svaka jedan se izražava pojačani su kombinacijom).


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found