definicija atrija

Atrij je onaj otvoreni i arkadni prostor koji postoji unutar nekih zgrada. Juan nam je prisustvovao u atriju svoje kuće.

Iako je u stvarnosti najrasprostranjenija i najpopularnija upotreba riječi upućivanje na onaj ograđeni prostor ili zatvoreni prostor smješten na ulazu u neke hramove i palačeTo će reći, tu je atrij koji možemo vidjeti u nekim zgradama uzeo ime.

Atrij je bio glavno dvorište s kojim su brojali neki hramovi i domus, kao Rimska obiteljska kuća u kojoj su živjele obitelji koje su imale određeni ekonomski nivo.

Nakon pristupa domusu kroz predsoblje koje je imalo male proporcije, stiglo se do atrija, karakterističnog elementa od njih, natkrivenog i sa središnjim otvorom kroz koji je kišnica ulazila. U atriju središte domaćeg života konvergiralo seBudući da su tamo, na primjer, bili izloženi kipovi predaka, prinošeni su zaštitnički bogovi, pa je čak i mjesto par excellence pozdravljalo vlasnike kuće.

U međuvremenu, atrij kršćanskih crkava Ima oblik portiranog dvorišta koje se nalazi u podnožju Crkve i služilo mu je za pristup. U mnogim je slučajevima imao izvor.

Trenutno većina crkava čuva atrij na svojim ulazima; iako je oblik doista raznolik, uglavnom su označeni s stupci i nizovi budući da se smatra a sveto mjesto.

Isto tako, danas atrij crkava ispunjava strogu funkciju da bude mjesto na kojem će nedavno oženjeni pozdraviti prijatelje i obitelj koji su prisustvovali proslavi braka, preuzimajući pomalo običaj pozdravljanja dorma.

S druge strane, ispostavilo se da je atrij kućište posebno korišteno u Vicekraljevstvu Nove Španjolske, budući da se ispostavilo kao arhitektonsko rješenje za potrebe za duhovnim osvajanjem da je bilo u ona vremena, budući da je toliko mnogo domaćih stanovnika trebalo evangelizirati, svećenici su koristili atrij kao produžetak lađe. A u autohtonih je naroda atrij također bio središnje mjesto za duhovni život, uz to što je bio mjesto na kojem se predavala nastava iz različitih zanata.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found