definicija intervenirati

Izraz intervenirati izraz je koji se odnosi na akciju sudjelovanja ili sudjelovanja u nekoj situaciji, u nekoj stvari. Intervencija može biti vrlo raznolika, ovisno o svakom konkretnom slučaju, ali uvijek uključuje neku vrstu predanosti ili interesa, jer u suprotnom ne bismo govorili o ovom pojmu, ako ne i o sudjelovanju (što može biti možda puno nezainteresiranije). Uobičajeno je koristiti izraz intervencija u poljima kao što je medicina kad se govori o operaciji ili u području umjetnosti kada se govori o intervenciji kao načinu mijenjanja ili izrade umjetničkog djela u određenom trenutku.

Općenito, riječ intervenirati kao glagol uvijek se odnosi na radnju koju osoba, entitet, institucija, sila ili skupina ljudi izvrši prije događaja. Ova intervencija ima određeni cilj i nije slučajna već je općenito usmjerena na određenu svrhu. Intervencija je obično dobrovoljna, bilo kao pitanje solidarnosti ili zato što osoba koja je provodi ima interes ili odgovornost za taj čin.

Stoga je uobičajeno govoriti o intervencijama na mnogim područjima. Jedan od njih je lijek. Intervencija u tom smislu je kada se osoba mora podvrgnuti nekoj vrsti više ili manje invazivnog liječenja u kojem odgovorni za zdravlje moraju djelovati kako bi riješili ili poboljšali stanje koje se smatra neoptičkim. Ova intervencija polazi od specifične situacije.

Također je uobičajeno govoriti o intervenciji na polju politike i država. U tom smislu, politička intervencija prerogativ je da neke države i međunarodne organizacije moraju intervenirati u određenim regijama u kojima postoje sukobi ili problemi koji mogu značiti komplikaciju ili poteškoće za dobrobit i socijalni mir. Dakle, država može intervenirati u provinciji ili regiji, ali ne može učiniti isto s teritorijom druge države, a da se to ne smatra napadom. U slučaju međunarodnih teritorija, organizacije poput UN-a imaju najveću slobodu da interveniraju i posreduju kako bi pronašle konačno rješenje.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found