definicija cirkusa

Cirkus je poznat kao umjetnička predstava, uglavnom putujuća, tj. Kreće se u cjelini i cijelom svojom strukturom kroz razne gradove i gradove, na primjer treneri, životinje, klaunovi, akrobati, mađioničari i drugi umjetnici izvode svoje brojeve u koje pokazuju javnosti svoje vještine. Akrobat koji demonstrira balansiranje na užetu, na trapezu, klaun koji se slatko glumi, maskira se, priča viceve kako bi zabavljao dječake iz publike, trenere slonova koji pokazuju kako ih tjeraju da dignu nogu ili stoje. Zaustave se u dva i mađioničari koji između ostalih predstavljaju svoje glavne magične trikove.

Iako što se tiče razmišljanja o cirkusu, prvo što mi padne na pamet je ideja o putovanju i prisutnosti životinja, posljednjih godina i kao posljedica, s jedne strane, novih bezličnih prijedloga za zabavu pun elemenata tehnologija koje današnje dječake privlače mnogo više, a s druge strane trijumfom postignutim naredbama, zahtjevima i žalbama onih udruga i ljudi koji se nisu slagali s prisutnošću životinja i tretmanom podnošenja nego u Mnogi su od njih nagrađeni cirkusima, jest da cirkus trenutno pokazuje svoju tradicionalnu važnost, ali je izgubio taj putujući karakter i prisutnost životinja, koje su nekoć znale biti jedna od glavnih atrakcija u gradovima.

U međuvremenu, većina tjelesnih aktivnosti koje se izvode u cirkusu, poput žongliranja, izvijanja i akrobacija, puno su starije i prethodile su rođenju cirkusa same po sebi, budući da su u većine drevnih naroda to bile aktivnosti koje su se prakticirale gotovo svakodnevno , i od muškaraca i od žena.

Ali ako pretražujemo Podrijetlo cirkusa može se naći u starom Rimu, budući da su Rimljani prvi nazivali cirkus za zabavu, rekreaciju ili javne nastupe, poput utrka konja ili kočija i okrutnih dvoboja između životinja i muškaraca. koji su se tradicionalno izvodili u cirkusima i koji su imali oblik dugog paralelograma, na jednom kraju zaobljeni i okruženi tribinama kako bi gledatelji mogli sjediti.

Trenutno i kao što smo objasnili na početku ovog pregleda, cirkus je u nekim aspektima promijenio prijedloge koje je ponudio, odnosno njegova je glavna funkcija i dalje zabava javnosti, međutim, vizual koji se postiže kroz kombinacija elemenata kao što su svjetla, zvukovi i specijalni efekti stekla su se u odnosu na pitanja poput uključivanja životinja, koja danas teško postoje. Vjerni izraz onoga što vam kažem je Cirque Du Soleil.