definicija trake

Kroz pojam Bar to označava komercijalni objekt u kojem kupci konzumiraju alkoholna i bezalkoholna pića, grickalice, infuzije, neku hranu poput tapasa, sendviča, sendviča, između ostalog.

Što se tiče njegove strukture, odvjetništvo ima karakterističan element i to je na neki način onaj koji mu je dao ime, a to je Bar ili Brojač, mali zid u visini grudi pojedinca, na kojem je postavljen izduženi stol na kojem će se posluživati ​​piće i sve što kupci naruče.

Šipka djeluje kao podjela šipke, jer će podijeliti dotično mjesto na dva dijela. S jedne strane, ono što se naziva javnom površinom u kojoj kupci ostaju stajati, za šankom ili, ako to ne uspiju, sjedeći na stolicama ili visokim stolicama, poredani jedan pored drugog. A zatim privatni prostor, u kojem je nekoliko stolova uređenih sa stolicama, od dva, tri, četiri i do šest mjesta u kojima će osoba, poznata kao konobar, biti zadužena za usluživanje kupaca.

U međuvremenu, iza šanka, odnosno na drugoj strani mjesta gdje kupci sjede, dakle odvojeni od njihovog dosega, nalazi se razni namještaj, uređaji i osnovni pribor vrlo potreban za pružanje predmetne usluge bara, kao što su: blagajna, u kojoj se potrošnja bilježi, a zatim naplaćuje putem karte u kojoj se potrošnja raščlanjuje po točkama, jedna ili više hladnjača, koje osiguravaju očuvanje pića i hrane, police, u koje se smještaju boce likera, viskija , čaše, vrčevi, tanjuri, bunari i svi oni spremnici koji služe za posluživanje pića i grickalica, aparat za kavu i mjesto gdje ih se može ribati i očistiti pribor za jelo, tanjuri i bilo koji drugi pribor.

U gotovo svim dijelovima svijeta, Ispada da je i bar popularni društveni fenomen koji nije obilježio samo kulturu već i običaje nekoliko generacija. Budući da je Bar od svojih početaka do danas, čak i uz sve promjene koje su se dogodile, i dalje jedno od tradicionalnih mjesta susreta prijatelja, ljubavnika, ljubavnika, između ostalih grupa..

S druge strane, Pojam Bar označava mjernu jedinicu atmosferskog tlaka.