definicija čvrstog

Kao i mnoge druge riječi u našem jeziku, i solid ima različita značenja i značenja. Može se odnositi na planinsku strukturu, vrstu materijala ili prepoznatljivu značajku ljudskog tijela.

Planinski masiv

Planina kao oblik reljefa ima mnogo imena. Pored planina, tu su i planina, brdo, brdo, brdo, vrh, planinski lanac, planinski lanac ili masiv. Svaka od njih izražava određenu posebnost. U slučaju planinskog masiva, to je skupina planina koje su obično visoke, jednolike, sa strmim padinama i s rasjedima ili pukotinama u tlu u njihovoj osnovi. Sva ova planinska struktura čini kompaktnu geološku cjelinu. Ovaj se izraz ponekad koristi za određenu planinu, poput masiva Anapurna.

U terminologiji planinara riječ masiv označava glavnu strukturu planine.

Na svih pet kontinenata postoje masivi. Ako se usredotočimo na američki kontinent, možemo istaknuti sljedeće: gvajanski, brazilski, patagonski ili kanadski.

Kad je materijal kompaktan i tvrd, dobiva tu kvalifikaciju. Dakle, drvo je čvrsto kad nema rupe u sebi. U tom smislu, neki kamenčići poput zlata, granita, mramora ili škriljevca također imaju jedinstvenu tvrdoću i stoga se smatraju čvrstim kamenjem.

U odnosu na ljudsko tijelo

Fizička snaga, sportski izgled i kompaktni mišići posebno su cijenjene osobine. U tom smislu, muškarci snažnog izgleda nazivaju se čvrstim. Ista se stvar događa sa ženskim spolom i kaže se da je žena "čvrsta" kada skrene pažnju na svoj izgled.

Što se tiče upotrebe ove riječi, ona se obično koristi za dopunu ljudskom tijelu na simpatičan način. Solid-a je, ukratko, netko robustan, snažan, snažan i zdrav.

Ostale rjeđe upotrebe

Kada skupina biljaka ima jednolik i gust izgled, koristi se i ovaj izraz. U arhitekturi se koristi za dio zida koji se nalazi između dvije šuplje strukture ili otvora. Među ribarima je masiv mamac loše kvalitete.

Fotografije: Fotolia - Jacques Dufrenoy / Khorzhevska