definicija glupo

Riječ glupo jedan je od najpopularnijih izraza kada se to izražava ovaj ili onaj pojedinac ponaša se, razmišlja ili pokazuje nespretno, s glupošću i nedostatkom inteligencije.

Treba imati na umu da se ova situacija može dogoditi na posredan način, odnosno može se osloboditi prije određenog događaja koji mobilizira osobu da djeluje na gore spomenuti način, ili ako to ne učini, to može biti karakteristika redovnog i uobičajenog djelovanja kod dotične osobe.

S druge strane, kada riječ ili ponašanje predstavlja ili objašnjava glupost dostupnu osobi koja ih prakticira obično ih označavamo kao glupe.

Dok, glupost odnosi se na nespretnost ili kašnjenje u razumijevanju problema ili situacija, a kao što smo upravo vidjeli komentar ili činjenicu koja je glupa. Uglavnom to povezujemo s glupostima ili nečim što nema određenu logiku.

Isto tako, kao i kod izraza glupost, riječ glup ima za sve ljude koji govore naš jezik nasilne implikacije i prezir, jer u osnovi njegova referenca tvrdi upotrebu kada netko ne predstavlja inteligenciju kada djeluje ili razmišlja. Primjerice, to je da ga široko koristimo kao uvredu za nekoga kad želimo potaknuti uvjerenje da nije dobro nešto raditi ili rješavati.

Na primjeru ćemo to vidjeti jasnije ... Čovjek pogriješi radeći nešto, a najčešća stvar je da onaj tko promatra, pogotovo ako je to par, kaže mu da je glup jer nije znao ili mogao učini to. U idealnom slučaju, umjesto da odmah kažete glupo, to treba objasniti na pedagoški način i bez te verbalne agresije kako to učiniti. Na žalost, puno je češći slučaj da naiđemo na prvi primjer s primjerom nego na drugu alternativu.

Vrijedno je spomenuti da ova riječ ima impresivnu raznolikost sinonima, među kojima se najviše ističu: budala, lelo, idiot i budala. Iako je koncept koji se tome protivi koncept pametan , koji se odnosi na pojedinca koji se ističe svojom pronicljivošću, sposobnošću i inteligencijom kada djeluje i razmišlja.