definicija hotmaila

E-pošta se temelji na istoj ideji kao i tradicionalna pošta, ali s jedinstvenošću: ovoj platformi se pristupa putem računala povezanog na Internet. Stoga je račun e-pošte suvremena verzija uobičajenih poštanskih usluga. Trenutno je rijetkost nemati račun e-pošte.

Jedan od najpopularnijih programa za e-poštu je upravo hotmail, od njegovog nastanka do razvoja do trenutnog Outlooka. To je prva poštanska usluga koja je ugrađena na web. Stvorila su ga dva profesionalca iz tvrtke FirePower Systems kada su shvatili da ne mogu pristupiti svojim osobnim računima e-pošte.

Microsoft je kupio Hotmail 1997. godine i od tada se nastavlja usavršavati. Komercijalni naziv dolazi od velikih slova HTML (Hyper text Markup Language). Brzi uspjeh hotmaila na tržištu temeljio se na tri aspekta: bio je jednostavan za upotrebu, pružao je sigurnosna jamstva i bila je potpuno besplatna usluga.

Vrlo je jednostavno stvoriti račun

Da biste stvorili račun za Hotmail, morate slijediti nekoliko jednostavnih koraka. U početku se osobni podaci unose na Microsoftov račun, naznačuju se korisničko ime i lozinka. Ispod možete dodati osobnu sliku za stvaranje profila.

Nakon ovog postupka prima se poruka u kojoj je korisnik dobrodošao na račun e-pošte.

Karakteristike

- Hotmail sučelje sadrži neke važne odjeljke: navigaciju, opcije pošte (novo, odgovor, odgovor svima ...), ulaznu poštu, neželjenu poštu, skice i izbrisane. S druge strane, njegovo sučelje omogućuje vam reprodukciju YouTube videozapisa i slanje velikih privitaka.

- Kao i drugi oblici e-pošte, i Hotmail ima niz dodatnih mogućnosti: pohrana u oblaku i pristup proračunskim tablicama, tekstualnim programima, Twitteru ili Facebooku.

- Ova usluga e-pošte bila je jedan od pionira.

- Jedna od opcija koju korisnici najviše cijene je ponuditi učinkovito pretraživanje u različitim ladicama.

- Vrlo je intuitivan za upotrebu i iz tog je razloga njime lako rukovati.

- Svaki račun e-pošte ima kapacitet pohrane od 15 GB (tako da primljena e-pošta ne prelazi ograničenje, Outlook vrši povremeno čišćenje uklanjajući e-poštu za oglašavanje).

- 2004. godine industrija web pošte dobila je veliko pojačanje kad je Google predstavio novu uslugu e-pošte, Gmail. Hotmail (danas Outlook) i Gmail dva su najčešće korištena sustava na svijetu.

Fotografije Fotolia: robu_s / goritza


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found