definicija pripreme

Riječ pripravak može imati različite namjene, iako je općenito njezino značenje uvijek slično. Priprema, bila ona element ili aktivnost, uvijek podrazumijeva provedbu procesa razrade nečega ili događaja koji zahtijeva određeno planiranje i organizaciju kako bi se dobili očekivani rezultati. Pojam "pripremiti" glagol je koji označava radnju stavljanja nečega u rad, a započinje zadatkom provođenja određene situacije na koju se odnosi.

Uobičajeno, kada se koristi izraz pripravak, odnosi se na neku vrstu spoja koja je izrađena s različitim elementima i koja mora slijediti određenu proceduru da bi se postigli konačni uvjeti.

Hrana i priprema obroka

U tom smislu, kulinarski pripravak je smjesa ili spoj određenih sastojaka. Ti se sastojci moraju kombinirati, kuhati ili raditi na određene načine kako bi postali složeniji obroci. Na primjer, imate rajčicu, sir i kruh za izradu sendviča.

Također, priprema hrane može uključivati ​​primjenu toplinske obrade koja će nadopuniti, a također će pomoći u poboljšanju njihovih prirodnih uvjeta i probave, što je inače vrlo važno za zdravlje.

Uobičajena stvar je da se hrana, posebno meso i povrće, kuha u pećnici, kuha na pari ili, u protivnom, prži. U potonjem slučaju moramo komentirati da će tako kuhana hrana imati puno masnoće, jer se prži s uljem, pa će možda pasti puno teže nego da je kuhana u pećnici, a da ne govorimo na pari, koja ispada zdraviji jer ulje ne posreduje.

Dokazano je da unošenje neke hrane u prirodno stanje bez pripreme, na primjer kuhanje ili neuspjeh u kuhanju, može jako pasti i izazvati probavne probleme ili čak bolesti. Prilog koji se daje hrani također može utjecati na bolju probavu.

Važno je napomenuti da se predmetni pojam može primijeniti i na bilo koju vrstu proizvoda koji zahtijeva prethodni rad, a ne samo na hranu.

Tjelesna priprema i odgojna priprema

Istodobno, pripravak možda nije određeni objekt ili element, već radni proces čiji je cilj upravo pripremiti osobu za suočavanje s određenom situacijom u kojoj su potrebni određeni stavovi ili vještine.

Primjerice, fizička priprema je bitna za svakog sportaša jer ga precizno priprema u fizičkim pitanjima kako bi bez problema mogao odgovoriti na bavljenje sportom. Drugim riječima, ako nogometaš nema zadovoljavajuću fizičku pripremu, teško mu je odoljeti ritmu koji zahtijeva utakmica od 90 minuta.

Treba imati na umu da će za svaku sportsku disciplinu biti potrebna fizička priprema prema habanju koje se u njoj provodi, pa se metoda može razlikovati ovisno o dotičnom sportu.

Priprema u ovom smislu ne uključuje samo izvođenje vježbi koje će ojačati mišiće, zglobove i pružiti veći otpor, već uključuje i sportaša koji sve to prati zdravim životom, jede raznu i zdravu hranu i naravno izbjegava ekscese. alkohol, cigarete, droga, između ostalog.

Stručnjak koji obavlja fizičke pripreme poznat je kao fizički trener.

Ova se situacija također može prenijeti na studij, jer za polaganje ispita bit će ključna priprema, bilo proučavanjem sadržaja utvrđenih u predmetu, bilo primanjem pomoći privatnog učitelja koji nas na temu priprema na vrijeme. .

Također se smatra pripremom koju mogu dobiti obuke ili upute koje će buduća majka dobiti kako bi se znala suočiti s odlučujućim trenutkom porođaja ili kako se na odgovarajući način brinuti o svom budućem djetetu. Svi ovi slučajevi podrazumijevaju kontinuirani, planirani rad, sa ciljevima i sa određenim ciljevima koje treba ispuniti.