definicija kvalificiranog pridjeva

Pridjev je gramatički element čija je glavna funkcija prate imenicu u rečenici kako bi ograničili ili upotpunili njezinu referencu. Obično mu može prethoditi ili prethoditi i uvijek se podudaraju u smislu broja (množina ili jednina) i roda (muškog ili ženskog roda).

Postoje razni pridjevi koji su tipizirani prema funkciji koju imaju u odnosu na imenicu koju prate, dok ćemo u nastavku riješiti jednu od vrsta pridjeva koje najviše koristimo u razgovorima i pisanjima, kvalificirani pridjevi.

U preciznom slučaju kvalificiranih pridjeva, oni su zaduženi par excellence kada je riječ o njima ukazuju na osobine ili osobine koje ima imenica koju oni prate.

Sada, gore spomenute karakteristike mogu biti apstraktne, a ako ne, konkretne, odnosno opterećene subjektivnošću, jer ovise o percepciji subjekta koji cijeni ili promatra imenicu u pitanjubila je to sjajna zabava), ili osjetljiva našim osjetilima (stol je crven), odnosno.

Također, kao i kod svih pridjeva, kvalificirani pridjev uvijek podudara se po broju i rodu s imenicom. A) Da: Djevojke su jako smiješne. Juan je lijep.

U međuvremenu, unutar kvalificiranih pridjeva možemo razlikovati dvije vrste. Na jednoj ruci, određeni prikladni pridjevi, čija je funkcija ukazivanje na kvalitetu koju imenica predstavlja i koja će je razlikovati od ostalih: Kupio sam potpuno drugačiju knjigu od svih koje sam do sada pročitao.

A s druge strane postoje objašnjavajući kvalifikacijski pridjevi koji se bave ukazivanjem na karakteristiku imenice koju prate. Kako je zimi hladno.

Tada ćemo, zahvaljujući kvalificiranim pridjevima, moći manifestirati i objasniti svojstvene osobine imenice ili jedne od njezinih najosebujnijih osobina.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found