definicija zaseoka

A okrug to je mjesto dodano općini i kojim upravlja vlastiti gradonačelnik. Stoga distrikt možemo definirati kao a podnacionalni entitetDrugim riječima, riječ je o teritorijalnoj podjeli koja ima suverenu državu na bilo kojoj razini, općenito na političko-administrativnoj razini, iako se između ostalog može pojaviti i s vojnim, pravosudnim i crkvenim ciljevima.

Obično subnacionalni entitet ima upravu ili lokalnu vladu koja će uključivati ​​županije, općine, pokrajine ili mjesta s određenom autonomijom u različitim pitanjima.

Dakle, ovisno o zemlji, okrug je podnacionalni entitet s autonomijom vlasti i kontrolom nad određenim pravima.

Na primjer, u Argentinska republika, točnije u provincija Cordoba , okruzi su materijalizirani u pododjelima odjela. Budući da nemaju vladu i upravna tijela, funkcija koju uglavnom obavljaju je katastarska. Tako u provinciji Córdoba nalazimo odjel Calamuchita, koji je zauzvrat podijeljen u sljedeće okruge: Cañada de Alvarez, Molinos, Cóndores, Monsalvo, Reartes, Río de los Sauces i Santa Rosa.

A u slučaju Španjolska, zaselak je manji lokalni entitet, ekvivalentan nekim autonomnim zajednicama, koji ima punu poslovnu sposobnost i osobnost za izvršavanje zakonom priznatih ovlasti. Zaselak u Španjolskoj ovisi o općini i može uživati ​​veću ili manju autonomiju u odnosu na nju. Na španjolskom teritoriju postoji oko 3000 okruga, obično su ruralni i karakteristični za provincije Asturija, Kantabrija i León.

U slučaju da ima gore spomenutu autonomiju, imat će izvršno neosobno tijelo izravnih izbora, gradonačelnika. Također mora imati kolegijalno kontrolno tijelo, koje nikada ne smije biti manje od dvoje ljudi ili premašiti trećinu broja vijećnika koji čine odgovarajuće vijeće.

Svi oni sporazumi koji se slave o odlaganju robe, kreditnim operacijama i prisilnim izvlaštenjima moraju imati suglasnost gradskog vijeća, koja ona moraju potvrditi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found