definicija slagalice

A slagalica ili slagalica, takvo je njegovo ime na engleskom jeziku, to je a društvena igra koja se sastoji od sastavljanja određene figure kombiniranjem određenog broja dijelova ili bitova u svakom od kojih postoji dio te figure koji treba oblikovati.

Društvena igra koja se sastoji od dijelova ili dijelova koji čine lik koji se mora sastaviti

Podrijetlo ove vrste igre seže u početak prošlog stoljeća, bile su umjetničke ručno izrezane drvene zagonetke za odrasle, koje su odmah postale jedna od omiljenih zabava plemićke klase.

Podrijetlo ove igre

Nekada je bila česta situacija da goste iznenadite ovim zagonetkama.

Prema prvom desetljeću prošlog stoljeća, istaknuti sjevernoamerički proizvođač igračaka odlučio je cijelu svoju proizvodnju dodijeliti ovim ručno izrađenim drvenim zagonetkama kojima je dodao neke prilično atraktivne preinake: figurativne dijelove i gumbe.

Potonji su omogućili da se dijelovi sastave zajedno, čineći slagalicu lako rastavljivom, a ponudili su mogućnost da dijelovi usvoje nove oblike. No, inovacije u tom smislu ne bi prestale, ali s prolaskom stoljeća kiša bi padala u velikim količinama: nepravilni rubovi, lažni uglovi, između ostalog.

Problem koji zahtijeva rješavanje velike oštrine zbog složenosti koju predstavlja

Druga upotreba riječi slagalica to označava težak problem ili zagonetka.

Kada smo suočeni sa složenom situacijom koja ima nekoliko aspekata, koji su pomiješani i koji se moraju učinkovito riješiti da bi se uspostavila ravnoteža, govorimo o zagonetkama.

Istraga zločina može biti idealan primjer za to, jer puno puta istražitelji moraju "sastaviti dijelove" kako bi riješili zločin koji istražuju.

Na primjer, pronalazak oružja za ubojstvo, suučesnika, provjeravanje alibija, analiza odnosa žrtve, njenog okruženja i istraga svega oko nje, sve su to komponente koje su izolirano predstavljene i koje se istražitelji moraju ujediniti na određeni način kako bi pronašli žrtva .odgovorna.

Čarobna kocka, trodimenzionalna slagalica, velikog je procvata u osamdesetima i koja je do danas ostala hiper aktualna

Rubikova kocka ili magična kocka Jedna je od najpopularnijih mehaničkih zagonetki na svijetu, a izumio ju je Mađarski kipar i profesor arhitekture Ernő Rubik, 1974. godine.

Čarobna kocka nudi nam slagalicu čija su lica podijeljena u kvadrate iste boje kojima se može mijenjati položaj. Razlučivost iste postiže se postavljanjem svih kvadrata na svako lice kocke iste boje.

Djeca i adolescenti koji su odrasli u osamdesetima pronašli su u čarobnoj kocki originalnu zabavu, a da ne spominjemo mentalnu okretnost koju je ova jedinstvena slagalica od njih zahtijevala.

Opseg njegove upotrebe bio je zasigurno fenomenalan, prodao je milijune čarobnih kockica širom svijeta i do danas se smatra najprodavanijom slagalicom na planetu.

Ne možemo zanemariti da, iako se bijes ove igre dogodio u spomenutom razdoblju, ona još uvijek vrijedi, a roditelji koji su bili sjajni igrači čarobne kocke znali su hobi prenijeti na svoju djecu i od slučaja do slučaja jest da se danas još uvijek jako dobro prodaje.

Naravno da ne pobuđuje istu privlačnost kao nove tehnologije, ali svejedno zadržava svoju čaroliju i privlačnost.

Ogroman odjek ove trodimenzionalne slagalice čak je 1980. godine osvojio nagradu za najbolju igru ​​godine u kategoriji slagalica.

Za one koji je ne znaju, što sigurno mora biti malo, čarobna kocka sastoji se od šest boja, klasično bijele, žute, zelene, narančaste, plave i crvene, a strukturno je pomiče sofisticirani osni mehanizam koji je čini lako se svako lice okreće neovisno, miješajući tako gore spomenute boje.

Rezolucija slagalice je upravo u tome da se svakom licu vrati ista boja.

U svakom slučaju, postoje razlike u njegovom sastavu koje su rezultat počasti nastalih u slagalici na njezinu 25. i 30. obljetnicu.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found