definicija muškog roda

Riječ muški dopustimo da se uputimo na živo biće, čovjek, životinja ili biljka koje ima muške reproduktivne organe i prema tome proizvodi spermu ili pelud, prema potrebi.

Sa svoje strane, biologija kaže da muški spol proizvodi spermu zahvaljujući svom reproduktivnom sustavu i da upravo te stanice olakšavaju oplodnju, razmnožavanje živih bića, nakon što su se pridružili svom ženskom paru, jajašcu.

S druge strane, muška riječ omogućuje sve to objasniti vlastito ili u odnosu na biće koje ima muške reproduktivne organe i sposobno je za oplodnju. To je vrlo muška organizacija u kojoj žene nemaju sudjelovanje.

Pojmovi su neposredno povezani s muškim pojmom muškost, koji se koristi za označavanje skupa stavova koji karakteriziraju muškarce ili muške životinje i virilnost , što također izražava manje-više isto: da ima karakteristike mužjaka, kao što je slučaj snage, energije, dlake na prsima, između ostalog.

I po nalogu Gramatika, muški rod omogućuje nam imenovanje određenih imena i zamjenice koje označavaju ljude koji pripadaju muškom spolu, muške životinje, kao i one predmete koji imaju muški karakter. U međuvremenu je gramatički rod o kojem je riječ, bilo muški ili ženski, vrlo važan kada je u pitanju podudarnost rečenica, na primjer: Kuća je vrlo velika je sukladna rečenica, u toliko, Kuća je vrlo velika Nije, jer ne postoji suglasje u vezi sa spolom primijenjenog članka.