definicija robe

Riječ roba je pojam koji dolazi iz engleskog jezika, točnije odgovara množini izraza roba koja se u ovom jeziku koristi za označavanje proizvodi, roba ili sirovine.

U međuvremenu, hiper-proširena upotreba ove riječi, posebno u ekonomskom i komercijalnom svijetu, generirala je da je u drugim jezicima kao što je naš usvojena i korištena kao svoja. To je čak i pojam koji obično vrlo često čujemo u svjetskim medijima, a da ne spominjemo je li zemlja u kojoj živite proizvođač par excellence roba, u ovom će slučaju pažnja biti posebna i dogodit će se da kada vidite gospodarstvo vezano za ove spomen i kamate će se ponavljati ...

Roba je tada proizvod, sirovina. Robu može proizvesti čovjek ili može biti prisutan u prirodi zemljopisnog mjesta u vrlo važnim količinama. U potonjem slučaju koji smo spomenuli, možemo navesti robu koja se posebno koristi u vrijeme hranjenja i proizvodnje prehrambenih proizvoda, poput soja, pšenica ili kukuruz.

I u drugom redoslijedu roba, ali koji odgovaraju na istu karakteristiku bivanja u prirodi, moramo spomenuti na ulje, na zlato.

Sada je važno da također istaknemo da svi elementi koji se u prirodi nalaze u izobilju neće biti roba, na primjer voda to nije, a to je tako jer je druga bitna značajka robe da mora imati korisnost, vrijednosti, u ekonomskom smislu, koja se smatra takvom. Isto tako, mali stupanj diferencijacije je druga robna marka, obično nema razlike između one pšenice koja se bere u latinoameričkoj zemlji i one koja se može ubrati u drugom dijelu istog kontinenta.

Vrijedno je napomenuti da roba ima cijenu u dolarima, na primjer, na nekim mjestima će roba više cijeniti ako je vrijednost dolara visoka, a također pati kad padne u obzir.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found