definicija zaštite

Očuvanje je održavanje ili briga koja se daje nečemu s jasnom misijom, između ostalih aspekata, na zadovoljavajući i netaknut način održavati njegove kvalitete, oblike. U međuvremenu, ovaj koncept ima zajedničku uporabu u područjima kao što su okoliš, biologija i prehrambena industrija.

Glede konzervacije obavljene na nekima hrana, podrazumijeva vježbanje različitih tehnika usmjerenih na produžiti im život. Bez sumnje, smrzavanje u kućnom zamrzivaču jedna je od konzervacijskih praksi koju ljudi koji se širom svijeta najviše koriste. To nam omogućuje da hranu kupimo unaprijed, a zatim joj damo duži život u zamrzivaču i naravno, konzumiramo je kasnije.

Dehidracija, pasterizacija i dodavanje soli su neki drugi uobičajeni postupci skladištenja uz zamrzavanje.

Limenkena primjer, imaju poseban postupak liječenja zbog kojeg dugo traju u našim ormarima i koji mikroorganizmima ne mijenjaju njihovo stanje.

Glede okoliš, koncept očuvanja koristi se za označavanje briga i zaštita svega što uključuje prirodni okoliš, takav je slučaj sa životinjama, biljkama i prirodnim okolišem općenito. U međuvremenu, očuvanje se sastoji u tome da ljudi, oni koji su najodgovorniji za štetu u okolišu, svojim djelovanjem promoviraju i doprinose izbjegavati onečišćenje, a također i neselektivno i neodgovorno korištenje neobnovljivih izvora.

Sada je vrijedno spomenuti da, iako je savjest svih o brizi za okoliš temeljna, tako je i postojanje državne politike usmjerene na zaštitu područja koja to zahtijevaju i posljedično kažnjavanje onih koji se protive ovoj situaciji.

Također je važno istaknuti rad koji mnoge nevladine organizacije rade u korist okoliša, među najzapaženijim i najraširenijim slučajevima u svijetu je onaj zeleni mir, udruga potpuno osuđena i predana ovoj misiji.