definicija hiperkinetike

Riječ hiperkinetički je pojam kojim se označava da pojedinac pati od hiperkinezijskog poremećaja. U međuvremenu, hiperkinezija je formalno, medicinsko ime koje se pripisuje ona minimalna disfunkcija mozga, uočena kod djece, a to se posebno očituje prikazom ponašanja nabijenih obilnom aktivnošću i žestinom.

Valja napomenuti da je hiperkinezija jedna od najčešćih mentalnih bolesti koja se javlja kod djece, a jedan od glavnih problema koji proizlaze iz ove vrste stanja je djetetova nesposobnost da obrati pažnju na to što je to. Bilo da se radi o domaćem zadatku, igra ili roditeljski izazov. Tada, kao posljedica, a stanje totalne neorganiziranosti u kojem dijete ne sluša, ne razumije i čak lako gubi sve svoje stvari.

Iako je prisutnost hiperkinezije prije početka školskog života, to je većinom dokazano u ovoj fazi, u kojoj dijete povećava svoje aktivnosti i odnose. U međuvremenu, utjecaj na razvoj škole bit će značajan, u potpunosti i negativno utječući na napredak njihovog učenja.

Još jedna važna točka koju treba naglasiti jest da hiperkinezu ne treba miješati s djetetom koje voli ponavljati nestašluke i nemirno je, jer u stvarnosti, u hiperkinezi, dijete uopće ne kontrolira svoje ponašanje, to mora biti simptom za plaću pripazi na to.

Hiperkinezija je izlječivo stanje, općenito je kombinacija psihoterapije i lijekova indicirana da smanji njezinu razinu.

Odsutnost medicinskog tretmana može dovesti do ozbiljnih posljedica na tjelesno i emocionalno zdravlje onih koji pate od njega, stoga ga je važno napasti na vrijeme i da djetetova okolina ima puno strpljenja kako bi se mogla suprotstaviti.