definicija fleksa

Prema kontekstu u kojem se koristi, riječ Savijanje predstavit će razna značenja.

Na području anatomije nalazimo najčešće ponavljanje korištenja izraza, jer je tamo poznat kao fleksija djelovanje i učinak savijanja tijela ili nekih članova koji ga čine.

Radi se više od svega vrste pokreta koji će omogućiti približavanje između različitih dijelova tijela zahvaljujući djelovanju koje mišići u njima pokazuju. Na primjer, fleksija mišića omogućit će približavanje ruke podlaktici.

Dok, pokret suprotan fleksiji poznat je kao ekstenzija I suprotno onome što smo spomenuli o fleksiji, u ovom slučaju postoji udaljenost između kostiju i različitih dijelova tijela, odnosno kada ispružimo jedan od gornjih udova, ruka će se odmaknuti od podlaktice.

U Dodatku, u gimnastici se koncept fleksije vrlo često ponavlja, budući da će dobar dio vježbi koje će se izvoditi u gimnastičkoj rutini uključivati ​​sklekove. Na primjer, jedna od najtradicionalnijih tjelesnih vježbi u ovom smislu je sklečne ruke, populariziran i kao gušter. Ispada da je spomenuta vježba idealno za razvoj i toniziranje sljedećih mišića: pektorali, tricepsi, deltoidi, prednji serratus i korakobrahijalis, kao i naravno pomažu u prevladavanju anaerobne rezistencije.

Postupak izvođenja takve vježbe je sljedeći: pojedinac bi trebao ležati licem prema dolje na podu ili na prostirci s dlanovima ravno na podu i u visini ramena; sljedeći korak bit će podizanje tijela snagom rukama, a zatim spuštanje na tlo, naizmjenično pružanje i savijanje ruku. Zbog gore spomenutog fizičkog otpora koji njegove performanse omogućuju, mnogi ih kompliciraju dodavanjem određenih poteškoća, poput izvođenja savijanja jedne ruke ili dodavanja težine na leđima.

U drugom redoslijedu stvari je mehaničko savijanje, koji se odnosi na deformaciju koju doživljava izduženi strukturni element usmjeren okomito na njegovu uzdužnu os. Grede, ploče, limovi, neki su od elemenata koji omogućuju ovo mehaničko savijanje.

I konačno, Na zahtjev Gramatike, fleksija je ona varijacija koju riječi prolaze kroz sastavne morfeme s ciljem izražavanja različitih funkcija u istoj rečenici. Izmjene će biti povezane sa sporazumom i ovisnošću ostalih sastavnica rečenice.