definicija fluvijalne

Izraz Fluvijal odnosi se na sve što je povezano ili povezano s rijekama.

U međuvremenu, čini se da je riječ fluvijalno povezana s drugim konceptima koji također imaju puno veze s rijekama. S jedne strane nalazimo riječna dinamika koji označava postupak kojim djelovanje rijeka mijenja ne samo kopneni reljef već i sam put rijeke o kojoj je riječ. Ovaj je koncept usko povezan sa proučavanjem kontinentalnih voda.

S druge strane, također usko povezan s rijekama i riječnim završetkom, pojam riječni režim koja se koristi za označavanje ponašanja prosječnog protoka vode koju rijeka nosi svakog mjeseca tijekom godine. Konačni broj ovisit će o nekoliko pitanja kao što su: količina oborina koja je pala, temperatura bazena, reljef predmetnog područja, geologija, vegetacija i utjecaj ljudske aktivnosti u regiji.

I na kraju, još jedan koncept usko povezan s riječju fluvijalno, a time i s temom rijeka, je koncept Riječni prijevoz, budući da je na taj način jedan od najstarijih oblika prijevoza putnika, teret, između ostalog, korišten već u neolitiku i to se u osnovi sastoji od provođenja prijenosa korištenjem riječnih voda i brodom sredstvo u tom cilju.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found