definicija otpada

The gubljenje jesu li to materijale, tvari, predmete, stvari, između ostalog, koje treba eliminirati jer više nisu korisne.

Treba imati na umu da, kao što smo naveli, otpad se eliminira zbog svoje beskorisnosti, iako se ponavlja da ono što je za jednog otpad i kao takav mora biti eliminiran, drugi pojedinac još uvijek može smatrati korisnim za svoj život. Na primjer, ured, tvrtka ili industrija odbacuju one papirnate dokumente koji im više nisu potrebni, dok postoje ljudi koji spašavaju spomenuti papir iz smeća kako bi ga preprodali onima koji ga recikliraju.

Ljudska bića neprestano proizvode otpad. Kod kuće, kada pripremamo hranu za taj dan, odbacujemo višak koji nije uključen u pripremu, niti u bilo koji drugi pripravak, jer trune. Na poslu također stvaramo otpad povezan s djelatnošću koju tamo obavljamo.

Otpad, gdje god se proizvede, baca se u za to namijenjene spremnike odakle će ga tvrtke koje pružaju uslugu odvoza smeća u odgovarajućem gradu ukloniti da bi se konačno odložio na područja posebno pripremljena za prihvat otpada, kao što je npr. oni su odlagališta otpada.

U međuvremenu, nije sav otpad koji bacamo u smeće, isti, s jedne strane postoji organski otpad, koji su oni koji imaju biološkog porijekla , jer su u nekom trenutku bili povezani sa živim bićem, takav je slučaj s granama, lišćem drveća i korom nekih plodova. S druge strane, postoje anorganski otpad, koji nemaju prethodno spomenuto biološko podrijetlo, a općenito ih proizvode tvrtke i industrije: plastika i boje. I na kraju otrovni otpadJesu li oni koji su vrlo štetni za zdravlje, poput otrova, insekticida, između ostalog.

Dakle, ispostavlja se da je obrada otpada izuzetno važno pitanje, posebno u velikim gradovima, koji su oni koji proizvode najviše otpada. Ako se ne bude održavala stroga sanitarna politika oko sakupljanja otpada, to bi moglo ozbiljno utjecati na kvalitetu života ljudi.

Također, pojam otpad koristi se u uobičajenom govoru nekih zemalja kao što su sinonim za put i prečac i za imenovanje lišća pupa duhana.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found